Elektronische maaltijdcheques

Het grote verschil tussen bruto- en nettoloon maakt het erg moeilijk voor de werkgever om zijn werknemer een kleine loonsverhoging te geven. Hij moet er enorm veel aan uitgeven, wil de werknemer er iets aan hebben. Elektronische maaltijdcheques zijn daarentegen de perfecte oplossing om op een betaalbare manier de werknemer een extraatje toe te kennen.

Elektronische maaltijdcheques worden toegekend per effectief gepresteerde werkdag. Wanneer een werknemer niet komt, bijvoorbeeld door ziekte, krijgt hij voor die dag dus geen maaltijdcheque. Op die manier is het uitreiken van maaltijdcheques een prima instrument om verzuiming tegen te gaan. Werknemers worden op die manier namelijk gestimuleerd omdat ze hun koopkracht meteen zien verhogen.

Bovendien kunnen bedrijven van eender welke omvang en uit elke sector maaltijdcheques bestellen.

Wil u uw werknemers ook motiveren?

Bij wie kunnen bedrijven maaltijdcheques bestellen? Dat is de vraag die veel werkgevers zich stellen. Zelfstandigen kunnen niet zomaar maaltijdcheques invoeren. Daarnaast zijn er slechts vier instanties die cheques uitschrijven.

Verder lezen

Elektronische maaltijdcheques bieden niet alleen werknemers extra voordelen. Ook als werkgever kan u hiervan genieten. U hoeft geen RSZ-bijdrage te betalen en wapent zich tegn ziekteverzuim.

Verder lezen

Meer en meer werkgevers verkiezen het toekennen van maaltijdcheques boven een bruto loonopslag. Misschien voelt u zich niet zo goed bij deze gedacht. Toch bieden maaltijdcheques voor u als werknemer meer voordelen dan u denkt.

Verder lezen