Voordelen van maaltijdcheques voor werkgevers

voordelen maaltijdcheques werkgever
In de huidige economische toestand is het noodzakelijk elke euro goed te besteden. Ook bedrijven moeten goed opletten waar ze hun geld allemaal aan uitgeven om zeker geen financiële problemen te krijgen. Toch mag men niet vergeten dat het ook belangrijk blijft om de werknemers die tewerkgesteld zijn in het bedrijf tevreden te houden. Een werknemer is namelijk niet enkel iemand die voor u werkt maar daarnaast ook iemand die zorgt voor de continuïteit van het bedrijf. En ook in economisch moeilijke tijden blijft stimuleren steeds een goede manier om de werkkrachten gelukkig te houden.

Uiteraard kan men niet altijd toegeven aan de vraag om opslag of een verhoogde vergoeding maar in sommige gevallen kan men er als zaakvoerder niet van onderuit dat een werknemer nu eenmaal soms een opslag verdient. De volgende stap is dus de onderhandelingsfase. Beide partijen zullen voor zichzelf pleiten en steeds het grootste voordeel willen halen uit de onderhandelingen. Een ideale oplossing komt er dus wanneer beide partijen heel wat voordelen halen uit de overeengekomen afspraken.

Een handig extralegaal voordeel

Hiervoor komen de maaltijdcheques dus zeker in aanmerking! Wanneer men namelijk kiest om werknemers te gaan belonen of verlonen door middel van maaltijdcheques geniet men als werkgever heel wat voordelen. Een werkgever moet namelijk geen RSZ-bijdrage betalen op maaltijdcheques, wat er dus voor zorgt dat er heel wat minder administratieve beslommeringen aan te pas komen.

Een wapen tegen afwezigheid

Een bijkomend voordeel is ook dat maaltijdcheques per gewerkte dag worden toegekend aan de werknemer. Neemt de werknemer verlof of is hij/zij ziek, krijgt hij/zij de maaltijdvergoeding niet. Ziekteverzuim en andere vormen van afwezigheid worden op deze manier dus zeker niet aangemoedigd.

De ideale oplossing

Als men een gewone opslag zou toekennen aan de werknemer in plaats van het geven van maaltijdcheques, dan heeft dit voor beide partijen zeker heel wat meer nadelen. Vooral in België liggen de loonlasten zeer hoog, wat betekent dat het verschil tussen bruto en nettolonen heel hoog ligt. Een kleine loonsverhoging van een werknemer van 120 euro bruto kost u heel wat meer dan de effectieve 120 euro. In vele gevallen zal dit u om en bij het dubbele kosten en tenslotte is er niemand die graag te veel belastingen betaalt.

Maaltijdcheques zijn hier dus dé ideale oplossing!

Vergelijk verschillende leveranciers

Meer en meer werkgevers verkiezen het toekennen van maaltijdcheques boven een bruto loonopslag. Misschien voelt u zich niet zo goed bij deze gedacht. Toch bieden maaltijdcheques voor u als werknemer meer voordelen dan u denkt.

Verder lezen