Voordelen van maaltijdcheques voor werknemers

 
voordelen maaltijdcheques werknemer
Meer en meer bedrijven geven hun werknemers geen bruto loonsopslag meer maar geven liever extralegale voordelen zoals maaltijdcheques,… Ook voor de werknemer biedt dit heel wat voordelen. U krijgt als het ware extra loon zonder er al te veel belastingen voor bij te betalen. U kan de cheques trouwens bijna overal gebruiken. Bovendien kan je kiezen tussen elektronische en ‘gewone’ maaltijdcheques. Uiteraard moet u als werknemer ook een kleine bijdrage afstaan bij het ontvangen van maaltijdcheques. Maar deze bijdrage is miniem.

Belastingvoordeel maaltijdcheques

Op het eerste zicht zal u zich misschien niet zo goed voelen bij die “eetbonnen” maar toch moet u de voordelen zeker eens van dichterbij bekijken. Eerst en vooral wordt u nagenoeg niet belast op maaltijdcheques. De werkgever betaalt het grootste deel van de kosten en u betaalt zelf een kleine bijdrage. Die bijdrage is echt miniem en u zal nauwelijks voelen dat u zelf iets bijbetaald voor dit toch wel grote voordeel. We mogen namelijk niet vergeten dat het voor vele bedrijven en zelfstandigen nog steeds een moeilijke periode is die men moet doorspartelen alvorens men zal mogen zeggen dat de crisis volledig voorbij is.

Extra nettoloon

Opslag vragen in deze tijden is dan ook niet altijd zo evident en op die manier kan men toch een mooi nettobedrag extra krijgen zonder dat uw baas eigenlijk al te veel moet uitgeven aan loonkosten. Een job hebben vandaag de dag is namelijk ook niet zo vanzelfsprekend meer dus is het belangrijk af en toe ook eens in functie van het bedrijf te denken zonder uw eigen voordelen te vergeten.

Bijna overal bruikbaar

Maaltijdcheques zijn ondertussen al jarenlange zeer goed geïntegreerd in onze samenleving en men kan in bijna elke winkel waar men voedingsmiddelen verkoopt terecht met dit “betaalmiddel”. Vele winkels aanvaarden maaltijdcheques zelfs voor middelen die eigenlijk geen voedingswaren zijn. Men gaat dus gewoon winkelen en koopt een karretje vol. Afrekenen aan de kassa gebeurt volledig met maaltijdcheques, ook voor de schoonmaakproducten en wasmiddelen die men gekocht heeft. Maaltijdcheques dus louter zien als “een eetbon” is dus niet echt meer toepasselijk.

Enorm voordelig voor werknemer en werkgever

Toch zijn er ook nog veel grote bedrijven die beschikken over een bedrijfsrestaurant waar heel veel werknemers wel dagelijks hun maaltijd betalen met hun maaltijdcheque. Dit is uiteraard een mogelijkheid maar het komt toch steeds minder en minder voor. Wanneer uw baas dus aanhaalt dat u maaltijdcheques zal krijgen in plaats van een andere vorm van loonsverhoging, dan is het misschien niet onverstandig alle voordelen van dichterbij te bekijken. U zal versteld staan van de positieve conclusie die u aan het eind zal moeten nemen.

Op zoek naar maaltijdcheques?

Vraag gratis offertes aan van erkende leveranciers

Elektronische maaltijdcheques bieden niet alleen werknemers extra voordelen. Ook als werkgever kan u hiervan genieten. U hoeft geen RSZ-bijdrage te betalen en wapent zich tegn ziekteverzuim.

Verder lezen