Elektronische maaltijdcheques: aanbieders en geldigheidsperiode

Overweegt u om maaltijdcheques aan uw werknemers aan te bieden of bent u zelf werknemer en wilt u graag meer informatie over maaltijdcheques? Lees dan snel verder, want hieronder ontdekt u er alles over!

Hoe werken elektronische maaltijdcheques?

Allereerst is het misschien handig om te weten hoe elektronische maaltijdcheques precies werken. Vroeger werden maaltijdcheques gegeven in de vorm van papieren cheques, tegenwoordig gebeurt dit allemaal op een elektronische kaart.

Deze kaart kan u vergelijken met een bankkaart en wordt beheerd door een erkende uitgever van maaltijdcheques. Op die kaart krijgt u in het begin van de maand een bepaald saldo gestort. Hoeveel dat is, hangt af van werkgever tot werkgever. Als werknemer hoeft u niets voor deze kaart te betalen.

Vraag uw elektronische maaltijdcheques aan

Waar betalen met elektronische maaltijdcheques?

Tegenwoordig kan u in zowat elke winkel betalen met uw elektronische maaltijdchequekaart en ook in veel restaurants. Dat is echter niet altijd het geval. Als u zeker wilt zijn, dan kan u de app van uw maaltijdcheque aanbieder opzoeken, voor Sodexo is dit bijvoorbeeld MySodexo.

U kunt ook informatie terugvinden op ticketrestaurantkaart.be. Vaak wordt er in de winkels zelf ook aangegeven of u er met maaltijdcheques kunt betalen. Ze maken dit dan duidelijk aan de hand van een Restaurant Card sticker. Online kan u ook betalen. Daarvoor moet u dan naar de site van uw maaltijdcheque aanbieder surfen.

Hoe lang zijn elektronische maaltijdcheques geldig?

Het grote voordeel van elektronische maaltijdcheques is dat ze veel langer geldig zijn dan de papieren versie. Papieren maaltijdcheques gingen maar maximaal drie maanden mee, maar nu blijft het geld op uw kaart maar liefst 12 maanden geldig. Een aantal dagen of soms zelfs weken voordat uw resterende bedrag vervalt, krijgt u hiervan een melding.

Aanbieders elektronische maaltijdcheques

Er zijn verschillende aanbieders van elektronische maaltijdcheques. Als u als werkgever overweegt om uw werknemers te voorzien van maaltijdchequekaarten, dan kan het handig zijn om eerst wat meer informatie te hebben!

Wenst u maaltijdcheques aan te vragen?

Vraag GRATIS offertes voor maaltijdcheques

Sodexo

Sodexo is een van de grootste aanbieders van maaltijdcheques en tevens een van de populairste. Sodexo maakt het u makkelijk om via internet en een app uw dingen te regelen. Zowel de site, als app zijn dus erg gebruiksvriendelijk. Als u voor Sodexo kiest, dan weet u tevens dat u voor kwaliteit en een goede service kiest en ook dat is mooi meegenomen!

Edenred

Edenred is een andere grote naam van maaltijdcheque leverancier, deze naam stond voorheen bekend als Accor services, in de tijd dat papieren maaltijdcheques nog gebruikt werden.

Ook bij Edenred kan u makkelijk allerlei informatie terugvinden, zoals de voordelen voor jou als werkgever. U vindt er eigenlijk een volledig informatiepakket die u zal begeleiden. Edenred maakt het u dus makkelijk!

Monizze

De laatste jaren is Monizze erg populair geworden. Het merk moet tegenwoordig zeker niet onderdoen voor Sodexo of Edenred.

Hoewel Monizze minder lang actief is dan de andere, hebben ze wel al jarenlange ervaring inzake mobiele betalingsmogelijkheden, Telecom en ICT. Dat is een voordeel, want als u voor Monizze kiest, dan weet u dat u kiest voor een aanbieder die meegaat met zijn tijd en die als een van de eerste op de markt komt met nieuwigheden.

Vergelijk de verschillende aanbieders

Voordelen elektronische maaltijdcheques

U vraagt zich waarschijnlijk af wat nu precies de voordelen zijn van maaltijdcheques. Eigenlijk hebben elektronische maaltijdchequekaarten heel wat voordelen, dit zowel voor de consument als voor de handelaar.

  • Als consument zijn ze erg makkelijk te gebruiken. U hoeft ze enkel in de betaalterminal te steken en uw transactie is voltooid. Bij sommige aanbieders wordt deze kaart wel vergrendeld met een code, maar dat is niet altijd het geval.
  • Deze elektronische maaltijdkaarten zijn veel handiger in gebruik dan de papieren voorgangers. Bij verlies of diefstal, moet u gewoon een nieuwe kaart aanvragen en deze zo snel mogelijk blokkeren. Op die manier kunnen anderen geen gebruikmaken van je resterende budget.
  • Het resterende bedrag van uw kaart kan u makkelijk volgen op de site, op uw app en soms zelf op het kassaticket. In de tijd van papieren maaltijdcheques, moest u als consument de volledige cheque opgebruiken, dat is nu niet langer het geval. Je kunt het resterende bedrag gewoon laten staan voor een volgende keer.
  • De elektronische maaltijdchequekaart blijft ook langer goed, waardoor u niet zo snel geld zal verliezen.
  • Als handelaar is het een goed idee om uw werknemers zo’n kaart aan te bieden, omdat u op die manier uw werknemers extra motiveert.

Tegenwoordig biedt bijna elke werkgever elektronische maaltijdcheques aan en als u dan uit de boot valt, dan loopt u de kans dat potentiele werknemers liever bij de concurrentie gaan werken.

Ergens is dit logisch, want het is menselijk om opzoek te gaan naar de werkgever die u de beste voorwaarden geeft. Door uw werknemers maaltijdcheques te geven, zal u ook uw bedrijfsnaam eer aan doen, want iemand die extra bonussen voorziet voor zijn werknemers, wordt bezien als iemand die met zijn werknemers begaan is.

Elekronische maaltijdcheques bestellen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u  handelaar en wilt u graag maaltijdcheques aanbieden? Dan is het verstandig om de verschillende aanbieders van maaltijdcheques met elkaar te vergelijken. Op die manier krijg je een beter zicht over welke aanbieder het beste bij uw bedrijf past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.