Wat kosten maaltijdcheques u als werkgever?

 
kostprijs-maaltijdcheques-werkgever
Dat maaltijdcheques enorm interessant zijn voor zowel werknemer als werkgever wist u al langer dan vandaag; uw werknemer heeft meer koopkracht en u als werkgever betaalt geen sociale lasten. Maar wat kosten maaltijdcheques u precies als bedrijfsleider?

Maaltijdcheques 60% goedkoper dan loon

Omdat u op dit extralegale voordeel geen RSZ of personenbelasting betaalt, is het voor u tot 60% goedkoper dan wanneer u een loonsverhoging zou toekennen.

Een maaltijdcheque heeft meestal een waarde van 7 euro. Hiervan is 1,09 euro voor de rekening van de werknemer. U betaalt maximum 5,91 euro, waarvan 1 euro telkens fiscaal aftrekbaar is.
Maaltijdcheques worden uitgereikt per gepresteerde werkdag. Voor een werknemer die op één jaar 225 dagen heeft gewerkt, betaalt u dus 1.329,75 euro, waarvan u 225 euro fiscaal aftrekt.

Voordelen elektronische maaltijdcheques

Daarnaast betaalt u aan het uitgiftebedrijf doorgaans een eenmalige opstartkost en een maandelijks bedrag voor de administratieve lasten. Deze kosten zijn wel gedaald sinds de invoering van de elektronische maaltijdcheques die een vereenvoudiging van de administratie met zich heeft meegebracht. Ook de verzendkosten vallen weg nu alles elektronisch gebeurt.

Benieuwd hoeveel maaltijdcheques u zouden kosten?

Vraag daarom nu verschillende offertes en vergelijk

De voordeligste waarde voor een maaltijdcheque   Maaltijdcheques zijn één van de populairste extralegale voordelen. Maar wat is de voordeligste waarde van een maaltijdcheque? Eén van de fiscaal meest interessante manieren om uw werknemers een loonsverhoging toe te kennen is het geven van maaltijdcheques. Ze zijn namelijk vrijgesteld van RSZ-bijdragen en tellen niet mee als…

Verder lezen