Edenred/Pluxee maaltijdcheques in België, een vergelijking

Elk jaar krijgen werknemers in België meer dan 250 miljoen maaltijdcheques. Deze cheques zijn voordelig voor zowel werkgevers als werknemers. Pluxee, Edenred en Monizze zijn de populairste leveranciers. In dit artikel vergelijken we vooral Edenred en Pluxee.

Edenred en Pluxee: een vergelijking tussen twee marktleiders

Edenred en Pluxee (voorheen Sodexo) zijn de bekendste aanbieders van maaltijdcheques. Ze bieden allebei elektronische oplossingen die bedrijven en werknemers erg handig vinden.

Edenred staat bekend om Ticket Restaurant, terwijl Pluxee de Pluxee Lunchcheques heeft. Dankzij hun slimme aanpak voor werknemersvoordelen zijn ze de beste keuzes op de markt.

Pluxee Belgium [voorheen bekend als Sodexo]

Pluxee, eerder bekend als Sodexo, heeft een nieuwe naam en een nieuwe look. Ze focussen nu nog sterker op technologie en betere klantenservice. Hiermee willen ze hun toppositie behouden en zelfs verder groeien.

Edenred België

Edenred, voormalig Accor Services, blijft een sterke concurrent op de Belgische markt. Met de introductie van hun Ticket Restaurant-cheques hebben ze een significante positie verworven.

Edenred’s toewijding aan klantenservice en het uitgebreide netwerk van aangesloten handelaars versterken hun aanbod van elektronische maaltijdcheques.

Vergelijking tussen Pluxee en Edenred maaltijdcheques in België

LeveranciersNaam van de elektronische maaltijdchequesAantal etablissementen die deze cheques aanvaarden
PluxeePluxee Lunch> 25.000
EdenredTicket Restaurant> 20.000

Maaltijdcheques in België in detail

Maaltijdcheques zijn een extra voordeel dat de koopkracht van werknemers verhoogt. Ze kunnen worden gebruikt om voeding te kopen bij verschillende horecagelegenheden en winkels. Met de introductie van elektronische cheques is het gebruik nog makkelijker geworden.

Maaltijdcheques in België, hoe werkt dat?

Maaltijdcheques vormen een populair extralegaal voordeel dat werkgevers toekennen aan hun werknemers, vooral bedoeld als compensatie voor de afwezigheid van een kantine binnen het bedrijf.

Het concept is rechttoe rechtaan: maaltijdcheques hebben een maximale waarde van 8 euro per stuk en worden ingezet om voedingsproducten te kopen die direct bijdragen aan de voeding van de werknemer. Dit omvat maaltijden in restaurants of kant-en-klare voeding in supermarkten.

Medewerkers krijgen deze cheques alleen voor de dagen dat ze werken, niet voor ziekte of verlof. De werkgever betaalt het grootste deel, maar werknemers dragen ook een klein bedrag bij per cheque.

Sinds 2016 zijn papieren maaltijdcheques verleden tijd. Nu zijn er alleen nog elektronische cheques, die het papierwerk verminderen en zorgen voor meer veiligheid en gebruiksgemak voor iedereen.

Vrouw koopt eten met haar maaltijdcheques.

Wat zijn de voordelen van maaltijdcheques…

Maaltijdcheques bieden zowel voor werkgevers als werknemers talrijke voordelen.

Voor werkgevers?

Maaltijdcheques bieden een fiscaal voordeel door besparingen op sociale zekerheidsbijdragen en belastingen. Ze fungeren ook als een krachtig hulpmiddel voor het beheer van werknemerstevredenheid en -loyaliteit.

Voor werknemers?

Voor werknemers verhogen maaltijdcheques de dagelijkse koopkracht en bieden meer flexibiliteit in voedselkeuzes, zowel tijdens de werkuren als daarbuiten. Ze vormen een directe verhoging van het netto besteedbare inkomen.

Voor wie zijn die cheques in België bestemd?

Deze maaltijdcheques zijn toegankelijk voor alle personen die onder contract staan bij een onderneming, maar ook voor, handelaars, zelfstandigen en bedrijfsleiders.

Wat zegt de wet?

  • Elke werknemer kan recht hebben op één maaltijdcheque voor elke effectief gewerkte dag.
  • De nominale waarde van een maaltijdcheque kan maximaal 8 euro bedragen.
  • De bijdrage van de werkgever aan een maaltijdcheque is maximaal 6,91 euro.
  • De minimumbijdrage van de werknemer is vastgesteld op 1,09 euro.
  • Tot 2 euro van de waarde van de maaltijdcheque is fiscaal aftrekbaar voor de werkgever.
  • Het aantal toegekende maaltijdcheques moet worden vermeld op de loonstrook van de werknemer.
  • Maaltijdcheques hebben een geldigheidsduur van 12 maanden. Na deze periode vervallen ze en kunnen ze niet meer gebruikt worden.
Maak een slimme keuze
Ontdek welke maaltijdcheque-aanbieder het beste bij uw bedrijf past!
arrow Kies verstandig

Waar kunt u Pluxee en Edenred maaltijdcheques gebruiken?

Zowel Pluxee als Edenred maaltijdcheques worden geaccepteerd bij een uitgebreid netwerk van restaurants, fastfoodketens, supermarkten en zelfs sommige online voedselleveringsdiensten, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor werknemers.

Man doet boodschappen met maaltijdcheques.

Pluxee en Edenred maaltijdcheques in België: welke kiezen?

Beide leveranciers bieden robuuste platforms met uitgebreide netwerken van handelaren. Pluxee, voorheen bekend als Sodexo, staat bekend om zijn brede acceptatie en klantgerichte benadering, terwijl Edenred uitblinkt in innovatieve betalingsoplossingen en een sterk internationaal netwerk.

De keuze hangt vaak af van de kosten en de klantenservice. Deze bepalen hoe makkelijk en prettig de cheques te gebruiken zijn. Vergelijk daarom de prijzen en luister naar wat uw medewerkers ervan vinden. Zo kunt u de beste beslissing nemen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.