Waar ecocheques gebruiken?

Misschien heeft u wel eens gehoord van ecocheques, maar weet u niet precies wat ze voor u kunnen betekenen. Dan kan het handig zijn om er meer over te weten te komen, want ecocheques hebben heel wat voordelen voor zowel werkgever als werknemer!

Wat zijn ecocheques?

Eccocheques zijn een vorm van extra legale voordelen die door een werkgever aan een werknemer kunnen aangeboden worden. Het is een soort bonus die u jaarlijks aan uw werknemer uitbetaald.

Ecocheques verschillen van maaltijdcheques, omdat ze voornamelijk de intentie hebben om de wereld een beetje groener te maken. Met ecocheques kunnen dus allerlei vormen van milieuvriendelijke diensten, levensmiddelen en toestellen worden gekocht.

Deze ecocheques blijven twee jaar geldig en zijn zowel voor werknemer als werkgever interessant. Voor de werknemer is het een extraatje die hem motiveert en voor de werkgever zijn ze een manier om hun bedrijfsnaam te versterken.

Vraag uw ecocheques aan

Waar kan ik ecocheques gebruiken?

Er zijn heel wat plaatsen waar u ecocheques kunt gebruiken. Hierbij moet u zich wel bewust van zijn dat u met ecocheques enkel ecologische producten en diensten kunt kopen. In vele gevallen kunnen echter ook de plaatsing, herstelling en het onderhoud van deze producten met ecocheques betaald worden.

Als u in een winkel kunt betalen met ecocheques, dan wordt dit meestal aangeduid aan de hand van een sticker. Als u nog twijfelt dan kan u ook alle informatie terugvinden op de app van uw ecocheque aanbieder of op hun website. Doordat ecocheques voor heel wat dingen kunnen gebruikt worden, kan er vrijwel in elke soort winkel mee betaald worden. Hieronder geven we u in ieder geval al een handig overzicht van welke soort winkels u ermee terecht kunt!

Elektrowinkels

Ecocheques gebruiken in elektrowinkelsU kunt uw ecocheques gebruiken om nieuwe toestellen mee te kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een airconditioner, een diepvriezer, een wasmachine, een koelkast, en ga zo maar door.

Eigenlijk gaat het dus om vrijwel elk toestel, zolang het toestel voorzien is van het Europees energielabel A+. Daarom kan u met uw ecocheques terecht in winkels zoals MediaMarkt, Vanden Borre, Eldi, Coolblue, Selexion en Krëfel. Kortom: elke grote electrowinkel van België.

Tuin en doe-het-zelf winkels

Ecocheques gebruiken in tuinwinkelsEcocheques kan u ook gebruiken in tuinwinkels, ideaal als u dol bent op bloemen of planten. Zo kan u uw woning opfleuren met wat groen. Niet dol op planten? U kunt ze natuurlijk ook altijd cadeau geven!

Naast bloemen of planten, kan u de cheques ook gebruiken voor andere producten in uw tuin, zoals meststof, biologische onkruidverdelgers, tuingereedschap en zelfs houten tuinmeubels. Met uw ecocheques kan u terecht bij sommige bloemisten, maar ook bij Aveve en doe-het-zelf-zaken zoals Gamma, Brico en Hubo.

Bio producten en hernieuwbare energie

Vaak gebruiken mensen hun ecocheques ook voor het aankopen van allerlei biologische en ecologische producten. Dit gamma is heel uitgebreid.

U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor afwasmiddel, wc-papier, allesreiniger of waspoeder dat voorzien is van een Europees ecolabel. Maar u kunt er ook allerlei persoonlijke verzorgingsproducten, schoenen en kleding mee kopen. Ook biologische voeding kan met ecocheques gekocht worden. Het gaat dan over alle voeding die biologisch geteeld werd. Daarom kan u ook je ecocheques gebruiken in winkels zoals Delhaize en Carrefour.

Wilt u meer gebruikmaken van hernieuwbare energie? Ook daar kunnen ecocheques u mee helpen, want u kunt er bijvoorbeeld lampen op zonne-energie mee kopen, maar ook waterverwarmers op zonne-energie, warmtepompen, fotovoltaïsche panelen, enzovoort.

Interieurinrichting

Vindt u dat het hoog tijd wordt om uw interieur op te frissen? Dan kan deze cheque handig van pas komen. U kan met deze cheque namelijk alle producten met een ESC of PEFC label kopen. Ook dit gamma is uitgebreid,

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor meubels, terrasbekleding, parketvloeren, gelaagde vloeren, gordijnen, dekens, lakens. Ook in een tweedehandswinkel kan u ermee betalen.

Klusjeswerken

Het is niet zo algemeen geweten, maar u kunt uw ecochequekaart ook gebruiken om klusjes mee te betalen. Zo kan u er alle herstellingen van toestellen met een niet-elektrische motor mee betalen. Daarnaast kan u er ook diensten mee betalen die erop gericht zijn om energie of water te besparen.

U kunt hierbij denken aan isolatiemateriaal, reservoirs voor recuperatie van regenwater, waterbesparende kranen, hoogrendementsketels, spaardouchekoppen, domotica-installaties, enzovoort.

ecocheques-gebruiken.jpg

Veelgestelde vragen over ecocheques

Wilt u graag nog meer weten over ecocheques? Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen!

Vergelijk ecocheques aanbieders

Wie zijn de aanbieders van ecocheques in België?

Er zijn drie aanbieders van elektronische ecocheques: Edenred, Monizze en Sodexo. Als u als werkgever uw werknemer wilt voorzien van elektronische ecocheques, dan zal u dus daaruit moeten kiezen. Sodexo en Edenred zijn daarvan de gekendste, maar Monizze wordt de laatste tijd steeds populairder waardoor het zeker niet moet onderdoen.

Hoe vind ik de beste aanbieder?

Kiezen is niet makkelijk. U wilt natuurlijk de juiste keuze maken, zodat u de beste deal hebt voor zowel uzelf als werkgever dan voor de werknemer. De beste manier om dit te doen, is door de verschillende aanbieders van ecocheques met elkaar te vergelijken.

Online kan u offertes laten opstellen, waardoor u een beter zicht krijgt op hoeveel het u precies zal kosten. Zo kan u er makkelijker de beste deal maken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.