Leveranciers maaltijdcheques

Er zijn verschillende leveranciers van maaltijdcheques. Bij sommigen kan u zowel de papieren als de elektronische versie bestellen, maar niet bij allemaal. In België zijn er vier erkende leveranciers die maaltijdcheques kunnen leveren.

Edenred

Edenred, vroeger Accor Services, is de uitgever van de Ticket Restaurant kaart. Edenred is zeer actief op de markt voor maaltijdcheques en is zelfs de wereldmarktleider inzake voorafbetaalde diensten aan bedrijven. Maar liefst 40.000 bedrijven en instellingen zijn klant. Zij leveren zowel elektronische als papieren maaltijdcheques, maar zijn meer en meer voorstander van de elektronische variant. Hun Ticket Restaurant kaart is flexibel, eenvoudig en snel invoerbaar en is 56% goedkoper dan loon.

Alle informatie die u nodig heef omtrent het bestellen van de cheques en de voordelen voor werkgevers en werknemers, is te vinden op de website. U kan er zelfs gebruik maken van een simulatie volgens uw beschikbaar budget en er is ook een overzicht van alle handelaars waar u met maaltijdcheques van Edenred terecht kunt. Kortom, u bent maar enkele muisklikken verwijderd van alle informatie die u nodig heeft.

E-kena, Monizze en Sodexo

E-kena

Bij E-kena kunt u enkel elektronische maaltijdcheques bestellen. E-kena heeft het voordeel dat werknemers na het ontvangen van hun E-kena kaart meteen hun account op de site kunnen activeren. Ze krijgen ook een melding wanneer de cheques hun vervaldatum bijna bereiken. Bovendien heeft E-kena een heel groot netwerk van handelaars waar de kaart gebruikt kan worden.

Monizze

Ook Monizze levert elektronische maaltijdcheques. Monizze heeft meer dan dertig jaar ervaring in mobiele betalingsmogelijkheden en is dus altijd meteen mee met de nieuwste mogelijkheden op dit vlak. In 2012 won het zelfs de HR Excellence Award.

Sodexo

Sodexo biedt zowel elektronische als papieren maaltijdcheques. Via de site van Sodexo kan u gebruik maken van heel wat toepassingen. Zo kunt u de maaltijdcheques zelfs online bestellen. Lunchpass is de naam van de papieren maaltijdcheque. Deze wordt geleverd op naam van de werknemer. Maar de elektronische maaltijdcheques bieden bij Sodexo meer voordelen. Zij beschikken bijvoorbeeld over het meest uitgebreide en meest gediversifieerde aanvaardingsnetwerk.