Leveranciers maaltijdcheques

In België zijn maaltijdcheques een geliefd extralegaal voordeel, met voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Maar hoe werkt het precies? En waar kunt u terecht voor maaltijdcheques? In dit artikel bekijken we de vier voornaamste leveranciers, hun verschillen, informatie en voordelen.

Welke leveranciers zijn er voor maaltijdcheques?

Er zijn verschillende leveranciers van maaltijdcheques. Bij sommigen kan u zowel de papieren als de elektronische versie bestellen, maar niet bij allemaal. In België zijn er vier erkende leveranciers die maaltijdcheques kunnen leveren.

Edenred

Edenred, oorspronkelijk bekend als Accor Services, is een wereldwijde leider in voorafbetaalde bedrijfsservices. Hun bekendste product is de Ticket Restaurant kaart, die nu bekend staat als Edenred Maaltijd. Deze elektronische maaltijdcheque is erg populair.

Edenred bedient meer dan 40.000 bedrijven en instellingen en levert zowel elektronische als papieren versies van de maaltijdcheque, met een primaire focus op de elektronische variant.

Voordelen van Edenred maaltijdcheques:

 • Flexibel: aanpasbaar aan de behoeften van uw bedrijf.
 • Eenvoudig: snel en gemakkelijk te bestellen en te gebruiken.
 • Snel: snelle verwerking van transacties.
 • Voordelig: tot 56% goedkoper dan loonbetaling.

Met Edenred kiest u voor een ervaren en betrouwbare partner voor elektronische maaltijdcheques. Hun systeem is gebruiksvriendelijk en biedt talrijke voordelen en een uitgebreid netwerk van handelaars.

Extra Informatie:

 • Edenred biedt ook cadeaubonnen, mobiliteitscheques en fleet management aan.
 • Voor advies op maat en hulp bij de implementatie van elektronische maaltijdcheques kunt u contact opnemen met Edenred.
Betalen met Edenred.

E-kena

E-Kena biedt elektronische maaltijdcheques met unieke voordelen voor zowel werkgevers als werknemers, zoals gebruiksgemak, flexibiliteit, en extra service.

Werknemers kunnen hun E-Kena kaart direct na ontvangst activeren en meteen gebruiken, zonder gedoe of vertraging. Dit betekent direct lunchen zonder tijd te verliezen aan bestellingen of administratie.

Met E-Kena zijn verloren of beschadigde papieren cheques verleden tijd. Uw tegoed staat veilig en digitaal op uw E-Kena kaart, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over misbruik of verlies.

E-Kena stuurt handige meldingen wanneer uw maaltijdcheques bijna vervallen. Zo verspilt u geen euro en maakt u optimaal gebruik van uw voordeel.

De E-Kena kaart wordt geaccepteerd door een breed netwerk van handelaars in België, van restaurants en broodjeszaken tot supermarkten en benzinestations. U kunt dus bijna overal genieten van uw lunchpauze.

E-Kena biedt nog veel meer voordelen:

 • Een gebruiksvriendelijke website en app voor eenvoudig beheer van uw maaltijdcheques.
 • Behulpzame klantenservice die altijd klaarstaat om uw vragen te beantwoorden.
 • Mogelijkheid om maaltijdcheques online te bestellen en te betalen.
 • Extra voordelen voor werkgevers, zoals een onlineplatform voor beheer van werknemerskaarten en statistieken.

Monizze

Ook Monizze (Belgische uitgever) voegt zich toe aan het rijtje van aanbieders van elektronische maaltijdcheques, met meer dan 30 jaar ervaring in mobiele betalingsoplossingen. Die expertise resulteert in een platform dat voortdurend evolueert en inspeelt op de nieuwste trends.

In 2012 werd Monizze zelfs bekroond met de HR Excellence Award, een duidelijke erkenning voor hun toewijding aan innovatie en klantgerichtheid.

Met Monizze kiest u niet enkel voor elektronische maaltijdcheques, maar voor een complete digitale ervaring boordevol voordelen:

 • Gebruiksvriendelijke app: beheer uw maaltijdcheques eenvoudig via de gebruiksvriendelijke Monizze app, altijd en overal binnen handbereik.
 • Flexibel opladen: laad uw maaltijdcheques op wanneer en hoe u dat wilt, via verschillende betalingsmethoden.
 • Uitgebreid netwerk: gebruik uw Monizze kaart bij duizenden acceptatiepunten in België, van restaurants tot supermarkten.
 • Extra voordelen: geniet van exclusieve kortingen en aanbiedingen bij tal van partners.
 • Duurzame keuze: kies voor een ecologische oplossing met de digitale Monizze kaart, die papieren cheques overbodig maakt.

De combinatie van jarenlange ervaring en een voortdurende focus op innovatie maakt Monizze tot een unieke partner voor zowel werkgevers als werknemers:

 • Werkgevers: geniet van een onlineplatform voor beheer van werknemerskaarten en statistieken, eenvoudige bestelprocessen en een gemotiveerd team dat u steeds bijstaat.
 • Werknemers: ervaar het gebruiksgemak van de Monizze app, geniet van extra voordelen en blijf op de hoogte van de nieuwste trends dankzij continue updates.
Monizze app.

Pluxee (Sodexo)

Pluxee (Sodexo) is ook een zeer gekende naam in extralegale voordelen. Het biedt zowel papieren als elektronische maaltijdcheques aan. Of u nu kiest voor de klassieke Pluxee Lunch of de moderne elektronische variant, Pluxee heeft altijd een passende oplossing.

 • Pluxee Lunch: de traditionele papieren maaltijdcheque, geliefd om zijn gebruiksgemak en brede acceptatienetwerk.
 • Elektronische Maaltijdcheques: geniet van de voordelen van digitale maaltijdcheques met extra functies en een nog breder netwerk van acceptatiepunten.

De website van Pluxee biedt handige tools om het beheer van uw maaltijdcheques eenvoudig te maken:

 • Online bestellen: bestel uw maaltijdcheques gemakkelijk online en ontvang ze op het gewenste adres.
 • Mijn Sodexo: bekijk uw tegoed, controleer transacties en beheer uw bestellingen via de gepersonaliseerde onlineomgeving.
 • Pluxee BEapp: download de app om uw saldo te checken en uw maaltijdcheques altijd bij de hand te hebben.

Als u kiest voor elektronische maaltijdcheques van Pluxee, dan krijgt u:

 • Het meest uitgebreide netwerk: gebruik uw maaltijdcheques bij een ongeëvenaard aantal acceptatiepunten in België, van restaurants tot supermarkten en benzinestations.
 • Aanvullende opties: u kunt uw saldo bijhouden, uw eerdere transacties controleren, en uw cheques gebruiken voor aankopen via het internet.
 • Duurzame keuze: de digitale kaart van Pluxee is een ecologische oplossing, waardoor papieren cheques overbodig worden.
Pluxee.

Welk bedrag wordt toegekend?

Het bedrag van de maaltijdcheque wordt vastgelegd in de CAO of IAO. Om belasting- en RSZ-vrijstelling te krijgen, mag een maaltijdcheque in dergelijke overeenkomsten maximaal € 8 waard zijn, hoewel een hogere waarde ook mogelijk is.

Wat kost een maaltijdcheque voor de werkgever? Hoeveel is de eigen bijdrage?

De spelregels:

 • De maximale waarde: een maaltijdcheque mag maximaal € 8 waard zijn.
 • De verdeling: de werkgever en werknemer betalen samen de kosten.
 • Werkgeversbijdrage: de werkgever betaalt het grootste deel, met een maximum van € 6,91 per cheque.
 • Eigen bijdrage werknemer: de werknemer betaalt minimaal € 1,09 per cheque.
 • Vrijblijvende bijpas: de werkgever kan ervoor kiezen om de restwaarde van de cheque bij te passen (tot € 8 – € 6,91 = € 1,09), zodat de werknemer minder of zelfs niets betaalt.

Een concreet voorbeeld:

Stel, de werkgever kiest voor een maaltijdcheque van € 7,50. In dat geval:
– Betaalt de werkgever: € 6,91
– Betaalt de werknemer: € 0,59

Zaken die maaltijdcheques aanvaarden

Met maaltijdcheques kunt u bij meer dan 20.000 handelszaken terecht, zoals supermarkten, restaurants, fastfoodketens en buurtwinkels.

Supermarkten

Doe uw boodschappen bij Delhaize, Aldi, Carrefour, Lidl, Colruyt, en betaal met uw maaltijdcheques. Zo bespaart u op uw dagelijkse benodigdheden én geniet u van een gezonde lunch.

McDonald’s

Gebruik uw maaltijdcheques bij Quick, McDonald’s, Burger King of een frituur. Ook voor een broodje, salade of fruit bij de bakker of slager kunt u uw maaltijdcheques inzetten.

Onderweg

Betaal bij tankstations en krantenwinkels met uw maaltijdcheques. Combineer handig verschillende taken tijdens uw dag. Het netwerk van acceptatiepunten groeit voortdurend, waardoor u steeds meer mogelijkheden heeft om te besparen en te genieten met uw maaltijdcheques.

Op zoek naar een leverancier?
Vergelijk gratis offertes en ontvang advies op maat.

Veelgestelde vragen

Is Monizze hetzelfde als Edenred?

+
Beide leveranciers bieden elektronische maaltijdcheques in België, maar ze verschillen op enkele punten:
Aanvaardingsnetwerk: Monizze heeft een groot netwerk, maar Edenred heeft het meest uitgebreide netwerk en kan in meer winkels gebruikt worden.
Website: Monizze biedt online toepassingen, maar Edenred heeft een meer complete website met uitgebreide informatie voor zowel werkgevers als werknemers.
Ervaring: Monizze heeft 30 jaar ervaring in IT en telecom, terwijl Edenred meer ervaring heeft met maaltijdcheques.

Wanneer moeten maaltijdcheques worden uitbetaald?

+
Maaltijdcheques, die felbegeerde extralegale voordelen, vloeien periodiek binnen op de rekening van de werknemer. De exacte timing hangt af van de afspraken tussen werkgever en werknemer, maar in de meeste gevallen is het een maandelijkse rendez-vous, samen met het salaris.

Pluxee- of Edenred-cheques aanvragen?

+
Edenred en Pluxee maaltijdcheques hebben de volgende verschillen:
Aanvaardingsnetwerk: Edenred wordt in meer dan 10.000 plaatsen geaccepteerd, terwijl Pluxee in meer dan 20.000 plaatsen wordt aanvaard.
Mobiele apps: Edenred heeft de Ticketfinder-app, en Pluxee biedt de Sodexo4you-app, beide met mobiele betalingsmogelijkheden.
Online beheer: beide bedrijven bieden een online tool voor eenvoudig accountbeheer en het volgen van transacties.

Wanneer worden maaltijdcheques gestort bij Pluxee?

+
Bij Pluxee hoeft u niet lang te wachten op uw maaltijdcheques. Zodra u uw bestelling hebt betaald, worden uw cheques binnen 48 uur opgeladen op uw kaart.
Leveranciers maaltijdcheques elektronische kaart Edenred

Vul het formulier in en vergelijk verschillende leveranciers van maaltijdcheques

Ontdek welke leverancier van maaltijdcheques het beste bij uw bedrijf past. Vul het onderstaande offerteformulier in om gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen en de verschillende opties te vergelijken. Zo kunt u eenvoudig de beste keuze maken voor uw medewerkers en profiteren van alle voordelen die maaltijdcheques bieden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.