Wetgeving

Maaltijdcheques zijn een belangrijk extralegaal voordeel. Uw medewerkers kunnen namelijk genieten van hun maaltijdpauze tegen lagere kosten. Maar hoe zit het precies met de wetgeving inzake maaltijdcheques in België?

Wetgeving inzake maaltijdcheques

Maaltijdcheques vormen een belangrijke troef binnen het salarispakket van uw werknemers. Met de elektronische maaltijdcheques kan u zelf éénvoudig contactloos of online betalen.

1. Voorwaarden voor de werkgever…

U wilt uw medewerkers maaltijdcheques aanbieden, maar weet niet of het de moeite waard is? Hier is een lijst van de voordelen die dit u kan bieden:

  • U bent vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen
  • Maaltijdcheques zijn tot € 2 fiscaal aftrekbaar
  • Uw maximale bijdrage bedraagt € 6,91

U kunt enkel van deze voordelen genieten onder voorwaarden die moeten worden vastgesteld door een CAO. Een maaltijdcheque kan ook slechts voor één gewerkte dag binnen het bedrijf worden uitgedeeld.

…wat betreft de werknemer

De wetgeving onderwerpt ook de werknemer, die de maaltijdcheques ontvangt, aan bepaalde regels om van dit extralegaal voordeel te kunnen genieten.

Zodoende mag een werknemer maaltijdcheques enkel gebruiken voor maaltijden of de aankoop van voedingsproducten. Ook moet hij een minimale bijdrage leveren van € 1,09 per cheque.

Maaltijdcheques worden niet enkel toegekend aan werknemers. Ook bedrijfsleiders kunnen genieten van die populair extralegaal voordeel. De voorwaarden hieromtrent zijn echter strikter.

Verder lezen

Maaltijdcheques zijn een extralegaal voordeel dat niet afdwingbaar is. De regels ivm de toekenning ervan zijn erg strikt om de belastingvrijstelling en de fiscale aftrekking te kunnen garanderen.

Verder lezen

Maaltijdcheques wordenze volledig vrijgesteld van belastingen. Tenminste, als ze voldoen aan bepaalde voorwaarden. De 8 voorwaarden zijn opgenomen in juridische teksten.

Verder lezen

Krijgt een werknemer maaltijdcheques voor een halve dag? Maaltijdcheques zijn en blijven een populaire extralegaal voordeel. In principe krijgt een werknemer een maaltijdcheque per dag dat hij werkt. Maar hoe zit het met halve dagen, deeltijds werk, educatief verlof, enzovoort? Gelden er hiervoor andere regels? Wat zegt de wetgeving over maaltijdcheques? De algemene regel stelt…

Verder lezen