Wetgeving

Maaltijdcheques zijn een belangrijk extralegaal voordeel. Uw medewerkers kunnen namelijk genieten van hun maaltijdpauze tegen lagere kosten. Maar hoe zit het precies met de wetgeving inzake maaltijdcheques in België?

Wetgeving inzake maaltijdcheques

Maaltijdcheques vormen een belangrijke troef binnen het salarispakket van uw werknemers. Met de elektronische maaltijdcheques kan u zelf éénvoudig contactloos of online betalen.

Voorwaarden voor de werkgever…

U wilt uw medewerkers maaltijdcheques aanbieden, maar weet niet of het de moeite waard is? Hier is een lijst van de voordelen die dit u kan bieden:

  • U bent vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen
  • Maaltijdcheques zijn tot € 2 fiscaal aftrekbaar
  • Uw maximale bijdrage bedraagt € 6,91

U kunt enkel van deze voordelen genieten onder voorwaarden die moeten worden vastgesteld door een CAO. Een maaltijdcheque kan ook slechts voor één gewerkte dag binnen het bedrijf worden uitgedeeld.

…wat betreft de werknemer

De wetgeving onderwerpt ook de werknemer, die de maaltijdcheques ontvangt, aan bepaalde regels om van dit extralegaal voordeel te kunnen genieten.

Zodoende mag een werknemer maaltijdcheques enkel gebruiken voor maaltijden of de aankoop van voedingsproducten. Ook moet hij een minimale bijdrage leveren van € 1,09 per cheque.