Edenred maaltijdcheques: voordelen en veelgestelde vragen

Klaar om uw team op een voordelige manier te ondersteunen? Lees snel verder en ontdek hoe Edenred maaltijdcheques ideaal zijn om uw werknemers te waarderen en te motiveren.

Hoe moet ik Edenred maaltijdcheques bestellen?

Als werkgever kunt u eenvoudig Edenred maaltijdcheques voor uw medewerkers regelen. Deze cheques zijn een geweldige aanvulling op het loon en bieden praktische én fiscale voordelen.

  • Registratie

Bezoek de website van Edenred en registreer uw bedrijf. U dient enkele basisgegevens over uw onderneming en contactinformatie te verstrekken.

  • Medewerkersgegevens invoeren

Voer de gegevens van uw medewerkers in het systeem in om hen elk een persoonlijke account te geven waarop de cheques worden geladen.

  • Bestelling plaatsen

Kies het type elektronische cheque dat u wilt bestellen en specificeer de frequentie van het laden van de cheques (bijvoorbeeld elke maand).

  • Betaling uitvoeren

Voltooi de betaling via de aangegeven betaalmethodes. Na de betaling worden de cheques automatisch op de kaarten van uw medewerkers geladen.

  • Beheer en ondersteuning

Beheer uw bestellingen en medewerkersgegevens via de veilige klantenzone van Edenred, waar u ook toegang heeft tot administratieve ondersteuning.

Vergelijk Edenred, Monizze en Pluxee voor uw maaltijdcheques
Ontdek welke aanbieder het beste bij de behoeften van uw bedrijf en medewerkers past.
arrow Ontvang een vergelijkende offerte

Hoe gebruikt u Edenred-maaltijdcheques om te betalen?

Hier is hoe uw medewerkers de Edenred-maaltijdcheques kunnen gebruiken:

  • Activeren van de kaart

Zodra een werknemer zijn Edenred-kaart ontvangt, dient deze geactiveerd te worden via de Edenred-website of -app. Dit is een eenvoudige procedure waar de werknemer zijn kaart koppelt aan zijn persoonlijke account.

  • Betalen bij aangesloten handelaars

De Edenred-maaltijdcheques worden geaccepteerd bij een breed scala aan handelaars, inclusief supermarkten, restaurants en online platforms. Bij het afrekenen hoeft uw medewerker alleen zijn Edenred-kaart te presenteren, die als een gewone bankkaart gebruikt kan worden. De kaart kan gebruikt worden voor contactloze betalingen of door de kaart in een betaalterminal te steken en de pincode in te voeren.

  • Mobiele betalingen

Edenred-maaltijdcheques kunnen ook mobiel gebruikt worden. Medewerkers kunnen hun Edenred-kaart koppelen aan mobiele betaalapps zoals Apple Pay, Google Pay, of Payconiq. Dit maakt het mogelijk om snel en veilig te betalen via de smartphone.

  • Online betalen

Voor online aankopen kunnen medewerkers hun Edenred-kaart gebruiken op websites die de optie voor elektronische cheques aanbieden. Dit is ideaal voor het bestellen van maaltijden via platforms als Uber Eats of Deliveroo, waar de Edenred-maaltijdcheques breed geaccepteerd worden.

Elektronische kaart van Edenred.

Veelgestelde vragen over Edenred maaltijdcheques in België

In welke winkels kan ik mijn Edenred maaltijdcheques gebruiken?

+
Met uw Edenred maaltijdcheques kunt u terecht bij een breed scala aan handelszaken. Dit omvat supermarkten, restaurants en lokale winkels. Daarnaast accepteren diverse online platforms deze betaaloptie, zodat u uw maaltijdcheques eenvoudig en flexibel kunt gebruiken.

Wanneer moeten Edenred maaltijdcheques worden uitbetaald?

+
Edenred maaltijdcheques worden maandelijks uitbetaald aan uw werknemers. De uitbetaling moet gebeuren op een vast moment in de maand, zoals overeengekomen in de voorwaarden die tussen werkgever en werknemer zijn vastgesteld.

Hoe raadpleeg ik het saldo op mijn Edenred kaart?

+
Het saldo op uw Edenred kaart kunt u eenvoudig raadplegen via de Edenred mobiele app of op de website van Edenred, waar u inlogt in uw persoonlijke account.

Wat als ik mijn Edenred kaart verloren heb?

+
Bij verlies of diefstal van uw Edenred kaart dient u dit onmiddellijk te melden bij Edenred. Zij zullen uw kaart blokkeren en een nieuwe kaart uitgeven om misbruik te voorkomen.

Wat moet ik doen als mijn Edenred kaart als werknemer is vervallen?

+
Als uw Edenred kaart vervallen is, kunt u contact opnemen met uw werkgever of rechtstreeks met Edenred om een nieuwe kaart aan te vragen. Vaak gebeurt dit automatisch.

Zijn mijn Edenred maaltijdcheques ook geldig in het buitenland?

+
Nee, Edenred maaltijdcheques zijn enkel geldig binnen België. Ze kunnen niet gebruikt worden voor aankopen buiten het land.

Wat is het verschil tussen Edenred en Pluxee (Sodexo)?

+
Het voornaamste verschil tussen Edenred en Pluxee ligt in het netwerk van aangesloten handelaars en de specifieke diensten en voordelen die elk van deze bedrijven biedt. Beide systemen werken met een elektronische kaart en bieden vergelijkbare functionaliteiten.

Kies ik voor Edenred, Monizze of Pluxee?

+
De keuze tussen Edenred, Monizze en Pluxee hangt af van de specifieke behoeften van uw bedrijf en de voorkeuren van uw werknemers. Het is raadzaam om de kosten, voordelen en aangesloten netwerken van elk te vergelijken.

Welke aanbieder kiest u?

Het kiezen van een aanbieder voor maaltijdcheques komt neer op wat het beste werkt voor uw bedrijf en uw medewerkers. Bekijk elk aanbod goed en kies degene die het beste past bij wat uw team nodig heeft en hen gelukkig maakt. Het draait allemaal om het welzijn van uw mensen.
Koffie betalen met Edenred.

Kiest u voor Edenred? Vul het formulier in en ontvang een offerte

Bent u klaar om de voordelen van Edenred maaltijdcheques te ontdekken en hoe deze uw bedrijf en medewerkers kunnen verrijken? Maak de keuze die tal van andere tevreden werkgevers al hebben gemaakt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.