Edenred maaltijdcheques: voordelen en veelgestelde vragen

Edenred is een Belgische uitgever van maaltijdcheques. Een voordeel van het gebruiken van maaltijdcheques van Edenred is dat u erg voordelig uit bent. Wanneer u met via de betaalterminal met de maaltijdcheques betaalt, zult u van een voordeeltarief gebruik maken.

Het aanschaffen van elektronische maaltijdcheques is zeer eenvoudig. Wanneer u gratis wilt instappen, betaalt u het normale tarief ter waarde van € 104 exclusief BTW en geen licentiekosten. Daarnaast is het normale tarief € 5,04 exclusief BTW per maand en betaalt u slechts 1,02% transactiekosten, het normale tarief is 1,50%.

Hoe moet ik edenred maaltijdcheques bestellen?

U kunt zeer eenvoudig maaltijdcheques van edenred bestellen op de website: www.MyEdenred.be of via de MyEdenred app. Dit doet u door een edenred kaart aan te vragen. Hierna activeert u uw edenred kaart, maar wanneer u de kaart ontvangen heeft van uw werkgever kan het zijn dat deze al is geactiveerd. Vervolgens zijn de maaltijdcheques klaar voor gebruik.

Wanneer u uw kaart heeft geactiveerd kunt u via MyOrder een handel in de buurt selecteren. Vervolgens zoekt u het gewenste gerecht en betaalt u online. Het is nu mogelijk om de vooruitgang van uw bestelling te volgen terwijl uw maaltijd wordt voorbereid door de geselecteerde handel. U kunt daarna de maaltijd ophalen. U hoeft niet meer te wachten bij de handel, maar u kunt meteen uw bestelling op komen halen met uw ophaalcode.

Het is ook mogelijk om uw bestelling te laten leveren wanneer de handel leveringen doet. In dat geval plaatst u online een bestelling en geeft u vervolgens een tijdstip en een leveringsplaats aan. Vervolgens kunt u genieten van uw bestelling.

Veelgestelde vragen over edenred maaltijdcheques?

Interesse in Edenred maaltijdcheques?

Vraag GRATIS offertes voor maaltijdcheques

In welke winkels kan ik mijn edenred maaltijdcheques gebruiken

Er zijn verschillende varianten van de maaltijdcheques. De verschillende varianten zijn elk in een andere situatie te gebruiken. Hieronder staat per ticket in welke winkels u de maaltijdcheques kunt gebruiken.

  • Ticket Restaurant: wanneer u gebruik wilt maken van een Ticket Restaurant, kunt u de elektronische maaltijdcheques alleen in de voedingssector gebruiken.
  • Ticket EcoCheque: indien u gebruik wilt maken van een Ticket EcoCheque, kunt u zowel een papieren als een elektronische versie gebruiken. De cheques kunnen gebruikt worden om ecologische producten en diensten te kopen, duurzame mobiliteit te promoten en recyclage en afvalpreventie te ondersteunen. Het gaat hierbij over milieuvriendelijke producten, maar ook over apparaten die een ecolabel bevatten of ecotoerisme. Regelmatig wordt er door de Nationale Arbeidsraad een nieuwe lijst uitgegeven. Op deze lijst staat aangegeven welke diensten en producten u kan kopen met de Ticket EcoCheque.
  • Ticket Compliments: ook bij deze cheques is van toepassing dat u een papieren cheque of een elektronische cheque kunt gebruiken. U kunt een Ticket Compliments inzetten bij het aankopen van een boek, reis, kledingstuk, modeaccessoire, et cetera.
  • Ticket Sport & Culture: een Ticket Sport & Culture is gemaakt van papier en te gebruiken voor een sportabonnement, festival, theatervoorstelling, enzovoorts.

Hoe raadpleeg ik het saldo op mijn Edenred kaart?

U kunt op verschillende manieren het saldo op uw Edenred kaart raadplegen.

  • Telefonisch op 02/702.20.02 (nationaal tarief);
  • Per SMS (stuur SALDO + het kaartnr. naar 3621- € 0,15 per verzonden of ontvangen SMS);
  • Op de meeste kastickets;
  • Op de betaalterminal als uw saldo ontoereikend is;
  • Via uw Persoonlijke webruimte op MyEdenred.be;
  • Via de gratis mobiele MyEdenred-app.

Vraag uw Edenred maaltijdcheques aan

Wat als ik mijn Edenred kaart verloren heb?

Wanneer u uw Edenred kaart verloren heeft, kunt u het volgende doen.

Indien u een vaste werknemer bent, moet u de kaart blokkeren. Dit kunt u doen via uw persoonlijke ruimte op MyEdenred.be, in de app of telefonisch via het nummer 02/702.20.02. Het proces is onomkeerbaar en u krijgt een nieuwe kaart binnen tien werkdagen toegestuurd.

Daarnaast wordt uw saldo automatisch bijgeschreven op een nieuwe kaart. Bovendien wordt de geldigheid van uw elektronische cheques met tien dagen verlengd.

Indien u interim bent, moet u de kaart ook blokkeren via uw persoonlijke ruimte op MyEdenred.be. Wanneer u (vast) in de uitzendsector werkt, dan moet u uw nieuwe kaart met uw persoonlijke adres bevestigen in uw persoonlijke ruimte.

Hou er hierbij wel rekening mee dat als u het bezorgadres verandert, u dit aan uw werkgever moet melden. Binnen twee dagen krijgt u per email een betalingsverzoek. Vervolgens wordt na ontvangst van de betaling een nieuwe kaart aangemaakt. Deze wordt binnen tien werkdagen verzonden naar het door u opgegeven bezorgadres.

Bovendien is uw saldo meteen beschikbaar op uw nieuwe kaart en wordt de geldigheid van uw elektronische cheques met tien dagen verlengd.

Wat als mijn Edenred kaart vervallen is?

Wanneer uw Edenred kaart vervallen is, wordt uw kaart in de komende weken vernieuwd. Dit gebeurt automatisch en u hoeft hier verder niets voor te doen. Bij het vernieuwen van uw kaart wordt de geldigheid van uw kaart verlengd. Dit houdt in dat u de edenred maaltijdcheques kunt blijven gebruiken totdat u een nieuwe kaart heeft ontvangen.

Zijn mijn edenred maaltijdcheques ook geldig in het buitenland?

Nee, de edenred maaltijdcheques zijn niet geldig in het buitenland. Locaties waar u de maaltijdcheques wél uit kunt geven, kunt u vinden met de Ticket Finder van Edenred.

Dit is een app waarmee je winkels kunt vinden die de maaltijdcheques aanvaarden. Het is zeer eenvoudig. U zoekt naar een postcode of trefwoord in de app en de app gaat op zoek naar een winkel bij in de buurt. Daarnaast is het mogelijk om een reisroute weer te geven of door middel van geolocatie een winkel in de omgeving te zoeken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.