Wat kopen met maaltijdcheques?

Steeds meer werkgevers geven hun werknemers elektronische maaltijdcheques bovenop hun maandelijkse loon. Deze maaltijdcheques zijn een extra bonus om de werknemers te motiveren. Als u zelf zelfstandige bent dan is het interessant om te overwegen om ook uw werknemers van maaltijdcheques te voorzien. Dit kan u helpen bij de zoektocht naar extra werknemers, want het is een extra stimulans die ervoor zorgt dat ze juist voor uw bedrijf zullen kiezen.

Ook de werknemers die al bij u werkzaam zijn zullen dit zeker weten te appreciëren. U kunt het dus zien als een manier om uw werknemers extra gemotiveerd te houden. Als werknemer is het interessant om een job te kiezen die u deze extra legale voordelen biedt, want vaak zijn de lonen in een bepaalde sector gelijklopend en zijn het de extra legale voordelen die het verschil maken!

Wat kan u kopen met maaltijdcheques?

Of u nu werkgever of werknemer bent, het is altijd handig om meer te weten te komen over elektronische maaltijdcheques, want steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Als particulier zal u zich waarschijnlijk afvragen: “Wat kan ik kopen met maaltijdcheques?”.

Wel, wij helpen u met deze vraag! In principe is het zo dat u met elektronische maaltijdcheques alle soorten voedingsmiddelen kunt aankopen. Tabaksproducten, schoonmaakmiddelen en andere non-food valt hier dus niet onder.

Let wel op, want handelaars zijn niet verplicht om maaltijdcheques als betaalmiddel te aanvaarden, de meeste supermarkten doen dit echter wel.

Ontvang GRATIS advies

Waar kan u maaltijdcheques gebruiken?

Nu u weet wat kopen met maaltijdcheques, is het ook handig om te weten waar u ze kunt gebruiken. Tegenwoordig kan u bijna in elke voedingswinkel uw maaltijdcheques gebruiken. Toch zijn er nog steeds een aantal uitzonderingen. Meestal is het wel duidelijk of u in een bepaalde winkel met maaltijdcheques kunt betalen of niet, zo hangt er vaak een sticker op de betaalautomaat of zelfs op het raam buiten.

Ook kan u dit vaak terugvinden op de site van de winkel zelf. Naast winkels heeft u ook de mogelijkheid om in bepaalde restaurants te betalen, want ook bereide maaltijden kunnen hiermee betaald worden.

Hoe lang zijn maaltijdcheques geldig?

Vroeger werden papieren maaltijdcheques gebruikt, maar deze werden eind 2015 vervangen door de elektronische variant. De elektronische maaltijdcheques zijn op verschillende vlakken veel beter, zo zijn ze bijvoorbeeld veel langer geldig.

De papieren cheques waren slechts drie maanden geldig en de elektronische maaltijdcheques kan u tot maximum een jaar nadien gebruiken. U moet u zich ook geen zorgen maken dat u dit zal vergeten, want meestal word u via e-mail op de hoogte gehouden van de vervaldatum. Zo krijgt u bijvoorbeeld een aantal dagen of weken ervoor een melding. Gebruik ze na deze melding zo snel mogelijk, want eens de datum overschreden is, vervalt deze waarde.

Wenst u maaltijdcheques aan te vragen?

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Handige apps om maaltijdcheques te gebruiken

Als u het nog allemaal een beetje verwarrend vindt, dan kan het nuttig zijn om een app te downloaden  die u kan helpen met het vinden van plekken waar met maaltijdcheques kunt betalen. Hieronder benoemen we de bekendste apps!

Ticket Finder

Als u Edenred maaltijdcheques hebt, dan is het handig om Ticket Finder te downloaden. Deze app toont u op een eenvoudige manier waar uw winkels kunt vinden waar u kunt betalen met maaltijdcheques. Dankzij geolokalisatie kan u ook makkelijk winkels in uw buurt terugvinden. Zoekt u  winkels in een andere stad? Dan kan u er zelfs uw reisroute berekenen.

Ticket Finder helpt u niet alleen met het zoeken naar plaatsen waar u kunt betalen met uw maaltijdcheques, maar ook met uw ecocheques, cadeaucheques (Compliments Supreme Award) en de Ticket Compliments Sport & Culture.

MySodexo

Heeft u een Sodexo maaltijdchequekaart? Dan kan de MySodexo app voor u erg nuttig zijn. Deze app werkt gelijkaardig als de app van Edenred. Ook hier kan u nagaan waar u uw elektronische maaltijdcheques kunt gebruiken. Op deze app kan u tevens uw budget bijhouden. Dat is handig, want als u vaak met uw maaltijdchequekaart betaalt dan kan u het resterende bedrag nog moeilijk bijhouden. Via Google Maps kan u verkooppunten in uw buurt bekijken en als u uw kaart kwijt bent dan kan u via de app ook beroep doen op Card Stop. Deze handige app is volledig gratis!

Vergelijk maaltijdcheque leveranciers

Er zijn verschillende leveranciers die maaltijdcheques voorzien. Als werknemer heeft u daar natuurlijk niet in te kiezen, maar als u als zelfstandige graag uw werknemers van elektronische maaltijdcheques wilt voorzien, dan is het belangrijk dat u alle opties met elkaar afweegt. De bekendste zijn Edenred, Sodexo en Monizze, maar er zijn nog andere opties.

Elke leverancier heeft zo zijn eigen voordelen, sommige zijn voordeliger, anderen bieden meer service. Welke optie voor jou de beste keuze is, zal sterk afhangen van uw bedrijf. Daarom is het altijd beter om een compleet overzicht te krijgen over alle mogelijkheden die er zijn. Dit kan u dus doen door leveranciers van elektronische maaltijdcheques met elkaar te vergelijken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel medewerkers telt uw bedrijf?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.